Будівництво Центру контролю за тваринами триває

1 листопада 2018 року розпочато реалізацію проекту «Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин». Даний проект передбачає будівництво Центру контролю за тваринами поряд з його оснащенням. Придбання медичного обладнання та предметів й матеріалів для тварин здійснює Головний партнер - Центр інвестицій та розвитку. Частково оснащення Центру контролю за тваринами проводитиме підрядна організація - ТОВ «Севлюш Моноліт».
Попередньо КП «Центр інвестицій та розвитку» проведено ряд закупівель за участі представників організації партнера - Виноградівської міської ради та придбано автомобіль для вилову тварин, клітки для транспортування тварин, зчитувач чіпів, пристосуванння для вилову тварин, медичне й компютерне обладнання тощо. Все обладнання марковано відповідно до вимог грантонадавача.
У квітні 2020 року розпочато роботи реконструкції будівлі під Центр контролю за тваринами у м. Виноградів в межах виконання даного проекту. На об’єкті реконструкції регулярно проводяться виїзні наради щодо моніторингу виконання будівельних робіт під головуванням директора КП «Центр інвестицій та розвитку» Артура Францевича Шерегі, за участі представників замовника, підрядника, авторського та технічного нагляду, Виноградівської міської ради.
За результатами наради встановлено, що у квітні місяці поточного року виконано наступні будівельні роботи, а саме підготовлено територію будівництва, проведено розбирання існуючих конструкцій на території об’єкту, пробурено свердловина на воду, залито фундаменти головної будівлі, вольєрів, ізолятору з передбаченням комунікацій, будівлі утилізації, виконано підземні роботи з будівництва фундаменту огорожі.
В ході проведення наради обговорено можливі зміни щодо удосконалення робіт по водовідведенню та огорожі. «Будівництво продовжуватиметься ще 4 місяці, а по його завершенню в місті буде створено понадсучаний заклад європейського взірця для безпритульних тварин, який в кінцему результаті сприятиме зменшенню існуючого епідеміологічного ризику інфекційних захворювань для жителів прикордонних регіонів внаслідок неправильного контролю за безпритульними тваринами та поводженням з біологічними відходами», зазначив керівник організації головного партнера Артур Шерегі..
Довідково:
Рішенням Спільного Моніторингового Комітету від 22 березня 2018 року затверджено співфінансування проекту «Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин».
Проект фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу Європейського Інструменту Сусідства Транскордонного Співробітництва Програми Польща – Білорусь-Україна 2014 – 2020.
Головний Бенефіціар проекту: КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Закарпатської області (Україна).
Бенефіціари проекту: Виноградівська міська рада Закарпатської області (Україна) та Організація захисту тварин у Жешуві (Польща).