Інформаційні дні Програми HUSKROUA в Ужгороді

В травні 2017 Програма прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 (HUSKROUA) активно стартувала з оголошенням конкурсу грантових проектів та низкою заходів. Відтак, 27 червня в Ужгороді відбувся інформаційний день, протягом якого представник Програми – Сергій Замарі ознайомив зацікавлених учасників щодо нещодавно оголошеного конкурсного набору проектів та вимогами подання. Декількома днями пізніше інформаційні дні проведено Програмою в інших областях прийнятної території - Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Дана Програма є однією з 17 грантових Програм Європейського Співтовариства, і тільки в чотирьох з них Україна є рівноправним учасником. Дана Програма виокремлює прикордонні області України, а саме: Закарпатську,Івано-Франківську та Чернівецьку області як повноправних учасників. Загальний бюджет Програми складає 81,4 млн. євро. В травні поточного року оголошено конкурс заявок з обсягом фінансування 22 млн. євро.

З метою ознайомлення з інформацією з перших вуст – представництва Спільного Технічного Секретаріату Програми у інформаційному дні взяв участь директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Артур Шерегі.

«Конкурсний набір оголошено в травні 2017 року, тому в червні та липні якраз розпочинається гаряча пора. А це і низка заходів Програми, і пошук партнерів в межах оголошеного конкурсу заявок. Місто Виноградів має намір виступити активним учасником даного набору, тож сподіваюся, що подібно до інших Програм Європейського Співтовариства HUSKROUA організує захід, що сприятиме побудові міцного партнерства. А ми в свою чергу, з превеликим задоволенням скористаємося нагодою та докладемо всіх зусиль, щоб розробити й подати спільний транскордонний проект», - підсумував керівник Центру Артур Шерегі.