Практичні воркшопи в Ужгороді та Сату-Маре

На початку липня 2017 в Україні та Румунії пройшли практичні воркшопи з підготовки проектів транскордонних Програм Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 (HUSKROUA) та Румунія-Україна (RO-UA) 2014-2020. 6 липня в місті Ужгород, а згодом, 7 липня в Сату - Маре Спільний Технічний Секретаріат Програм спільно з експертами технічної підтримки ТЕСІМ провели практичний семінар підготовки успішних проектів. Конкурсний набір Програми HUSKROUA оголошено в травні 2017 року, тоді як набір заявок Програми RO-UA буде оголошено найближчим часом.

Експерти поділилися з зацікавленою аудиторією елементами побудови проекту, виявлення проблематики, визначення цілей, планування заходів та розподілу ресурсів проекту. Під час жвавого обговорення з елементами навчання для дорослих – роботи в групах, спікери ТЕСІМ вдосконалювали проектні ідеї учасників відповідно до обраних пріоритетів.

Виноградівщину на даних заходах представив директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Артур Шерегі.

«Проблеми міста Виноградів лягли в основу проектних ідей, над якими активно працює наша організація за підтримки мерії міста. Зараз ми знаходимося на стадії мозкового штурму, де включено всі ресурси: фінансовий, інституційний, технічний. Влада міста готова дофінансувати проект і це немало. Залишається найменше – знайти партнерів та спільно розробити й подати транскордонний проект на розгляд Європейської Комісії у строк до 15 вересня поточного року», - резюмував директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Артур Шерегі.