Відомості про укладення грантової угоди проекту №: PLBU.03.01.00-UA-0725/17-00 «Жешув та Виноградів - міста з гуманним відношенням до тварин»

21 серпня цього року в м. Варшава, в Спільному технічному секретаріаті Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна Центру європейських проектів директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Артур Шерегі підписав контракт на співфінансування проекту «Жешув та Виноградів - міста з гуманним відношенням до тварин у рамках тематичної цілі «БЕЗПЕКА».
Проект під назвою Жешув та Виноградів - міста з гуманним відношенням до тварин» (cbc4animals) буде впроваджуватиметься містом Виноградів у співпраці з Асоціацією захисту тварин у місті Жешув (Польща) . Метою проекту є покращення контролю за чисельністю безпритульних тварин у Виноградові та Жешуві через стерилізацію та ідентифікацію. У рамках проекту cbc4animals, завдяки фінансуванню ЄС на суму близько 600 тис євро, буде створено та покращено транскордонні центри контролю тварин, організовано професійний тренінг українського партнера у притулку для тварин польського партнера, переймаючи досвід здійснення хірургічних втручань (лапароскопія) та інші професійні навички. По обидва боки кордону в містах Виноградів (Україна) та Жешув (Польща) проводитиметься робота щодо зменшення загрози для здоров'я людей та тварин, включаючи лікування безпритульних тварин та профілактику (вакцинація), а також заходи щодо зменшення кількості безпритульних тварин - стерилізація поряд з проведенням реєстрації (ідентифікація) шляхом чіпування. В рамках виконання проекту буде проведено конференцію волонтерів в м. Жешув (Польща) за участю волонтерів українського-партнера, візуалізація та управління проектом партнерських організацій. Планується реалізувати проект упродовж двох років.