До уваги учасників процедур закупівель

При підготовці пропозицій до участі в процедурі закупівель необхідно долучати положення про добропорядність учасника торгів

Положення про добропорядність учасника торгів

________________________________________________________
(найменування учасника)

Учасник торгів та замовник зобов'язуються вжити всіх необхідних заходів, щоб уникнути корупційних практик під час проведення тендеру та під час виконання контракту. У цьому документі «корупційні практики» слід розуміти як пропозицію хабара, подарунка, грошової винагороди чи комісійних будь-якій особі як заохочення або винагороду за певну дію або бездіяльність, пов’язану з укладанням договору або виконанням договору, вже укладеного із замовником.

Учасник повинен гарантувати, щоб його працівники не вимагали або не приймали особисто чи через членів сім'ї будь-які хабарі, подарунки, винагороду або комісійні у зв'язку з проведенням тендеру. Замовник відсторонить від участі у тендері всіх осіб, щодо неупередженості яких у нього є сумніви.

Учасник торгів та, якщо це можливо, його субпідрядники та партнери у спільному підприємстві зобов'язуються дотримуватись наступних принципів під час участі у тендері та під час виконання контракту:

  • він не давав і не буде пропонувати або давати хабарі, подарунки, грошову винагороду чи комісійні для отримання або збереження договору;
  • він не змовився і не буде змовлятися з іншими учасниками торгів, щоб будь-яким чином сфальсифікувати тендерний процес або вплинути на нього;
  • він відкриє для ознайомлення замовнику та аудиторам, вибраним замовником, інформацію про всі платежі, здійснені у зв'язку з виконанням відповідного контракту всім (включаючи агентів, брокерів або будь-яких інших посередників). Це стосується платежів, здійснених безпосередньо, а також опосередковано через членів сім'ї або треті сторони.

Якщо учасник торгів до укладення контракту або під час виконання контракту вчинив порушення принципів положення про добропорядність, замовник має право дискваліфікувати учасника від участі у тендерній процедурі.

Учасник торгів визнає, що порушення вимог щодо добропорядності може призвести до скасування тендеру або дострокового припинення договору з боку замовника. Замовник залишає за собою право повідомити відповідний регулюючий орган про підозри щодо порушення або антиконкурентну поведінку та надати цьому органу будь-яку відповідну інформацію.

Сторонам договору слід пам’ятати, що санкції, встановлені внаслідок порушення положень щодо добропорядності, не виключають, не замінюють або не змінюють жодних заходів, передбачених законом, кримінальних, цивільних, дисциплінарних або адміністративних санкцій.

.DOC — лист щодо участі

.DOC — положення про доброчесність

.DOCX — рекомендаціний лист

.DOC — запрошення