Громадське обговорення плану території містобудівної документації Центру контролю за безпритульними тваринами

Важливою проблемою міста Виноградів є велика кількість безпритульних тварин. Дбаючи про безпеку мешканців міста, 10 листопада 2016 р. 7 сесія 7 скликання затвердила «Програму поводження з безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності в місті Виноградів на 2016-2020 роки».

В грудні 2016 року КП «Центр інвестицій та розвитку», Виноградівська міська рада та ГО «Асоціація захисту тварин», м. Жешів, Польща спільно подали на розгляд Європейської комісії проектну заявку на фінансування окремих заходів щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами, що створюють неабияку небезпеку для мешканців. Даний проект передбачає будівництво та матеріально-технічне оснащення установи міського підпорядкування-Центру контролю за тваринами, яка включатиме у своїй структурі  служби  вилову безпритульних тварин, стерилізації та ідентифікації (чіпування). По проходженню оцінки в березні 2017 року проект схвалено Європейською Комісією до подання детальної описової форми, яка повинна містити проектно-кошторисну документацію з відповідним  експертним висновком будівництва Центру.

Саме з цією метою було анонсовано громадське обговорення щодо  врахування   громадських  інтересів  у  проекту документації будівництва та обслуговування Центру контролю безпритульних тварин по вул. Лейзмана   в  м. Виноградів» у ЗМІ, на веб-сайті міської ради та в соціальних мережах. На зустріч громадських активістів, що відбулася 11квітня 2017 року з метою ознайомлення з пілотним проектом будівництва майбутнього Центру контролю за безпритульними тваринами зібралися фахівці-ветеринари, громадські активісти, учасники групи у FB «Дай лапу, друже – Виноградів», представники громадських організацій, юристи, адвокати, депутати міської ради з помічниками, представники міської ради та розробники проекту.

Отже, присутні ознайомились з проектом детального плану території та ескізним проектом Центру (техніко-економічними показниками та експлікацією будівель і споруд), висловили ряд пропозицій, які знайдуть своє відображення в остаточному варіанті проекту. Зокрема, на громадському обговоренні було вирішено збільшити кількість вольєрів та виділити окреме побутове приміщення для майбутніх робітників служби вилову безпритульних тварин.

Центр загальною площею 179,95 кв. м буде розташовано на околиці Виноградова – за очисними спорудами по вул. Лейзмана. Також, згідно європейських вимог, у Центрі будуть надаватись поки що ексклюзивні для райцентрів послуги з ветеринарної хірургії, стоматології,  рентгенології. Замовником проектної документації виступає Виноградівська міська рада.

Отже, після розгляду представлених матеріалів проект детального плану території будівництва Центру буде рекомендований на розгляд чергової сесії міської ради для затвердження згідно чинного законодавства.