Перша робоча зустріч у Жешуві

13 грудня 2018 року у м. Жешув (Польща) пройшла перша робоча зустріч з питань реалізації проекту «Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин» Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь-Україна 2014 – 2020 Європейського Інструменту Сусідства

У зустрічі взяли участь директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Артур Шерегі, президент Організації захисту тварин у м. Жешув Галина Дервіш, експерт КП «Центр інвестицій та розвитку» Віталія Вакарова, представники Організації захисту тварин у м. Жешув Катажина Покржива та Грегор Маж, Аннета Міллер.

Під час зустрічі обговорено питання щодо виконання й фінансування плану заходів у 2018 та першій половині 2019 р, здійснено огляд підтверджуючих документів, формування звітності, фотодокументування та візуалізації проекту. На виконання грантової угоди партнерами проекту створено спільну команду проекту, моніторингову групи та групу управління ризиками проекту з представників організацій – виконавців проекту України та Польщі з метою ефективного його виконання. В ході зустрічі обговорено питання роботи з безпритульними тваринами та ознайомлено інноваційними підходами щодо її організації. Зокрема, польськими партнерами надано цінні поради стосовно оснащення Центру контролю тварин у м. Виноградів на основі власного досвіду, адже Організація захисту тварин у Жешуві опікується безпритульними тваринами біля 30 роківта являється однією з найкращих у Польщі.

Проект передбачає низку заходів, зокрема будівництво Центру контролю тварин у м. Виноградів (Україна) та модернізацію притулку для безпритульних тварин у м. Жешув (Польща), роботу з безпритульними тваринами, інформаційно - роз’яснювальну кампанію зі школярами, матеріально – технічне оснащення організацій в Україні та Польщі. Всі заходи проекту носять транскордонний характер, тому дану діяльність вже розпочато у листопаді поточного року по обидва боки кордону. На даному етапі впровадження розпочато процедури закупівель інвестиційного та інфраструктурного компоненту виконавцями проекту та невдовзі буде розпочато виконання робіт та поставка передбаченого проектом обладнання.

Довідково:

Рішенням Спільного Моніторингового Комітету від 22 березня 2018 року затверджено співфінансування проекту «Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин».

Проект фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусь-Україна 2014 – 2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Головний Бенефіціар проекту: КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Закарпатської області (Україна).

Бенефіціари проекту: Виноградівська міська рада Закарпатської області (Україна) та Організація захисту тварин у Жешуві (Польща).