Виноградів на Днях України в Кошице

25-27 квітня у м. Кошице відбувся Словацько-Український форум («SUF 2017») в рамках Днів України в Кошице. З ініціативи Уряду Словацької Республіки цей захід проводиться з 2014 року на щорічній основі. Програма Форуму в перший день включала проведення науково-практичної конференції «Важливість словацько-українського співробітництва на рівні міст і муніципалітетів», що організована в рамках програми з прикордонного співробітництва з використанням грантів Норвезького фінансового механізму). Заходи другого дня словацько - українського форуму включали дискусійні панелі з тематик енергетики та енергоефективності, альтернативних джерел енергії, місцевого самоврядування та міжнародного співробітництва, умов зовнішньоекономічної діяльності, зокрема у світлі розвитку співробітництва між Україною та Словаччиною.

Інвестиційні можливості міста Виноградів на форумі представив директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Артур Шерегі. Під час заходів директором проведено перемовини з мером міста Кошіце та презентовано Стратегію розвитку міста Виноградів у проектах, започатковано партнерство з муніципалітетом м. Кошіце, встановлено контакти з представниками міжнародних донорських інституцій, зокрема Програми співпраці Словаччина-Україна, Норвезького фінансового механізму, а також ознайомлено з можливостям фінансування за рахунок грантових коштів на прикладі проектів розвитку міста Кошіце.

«До Днів України мерія Виноградова добре підготувалася. Попередньо нами було вислано лист в мерію міста Кошице щодо можливого партнерства у різних проектах. На Днях України мені вдалося провести ряд цікавих зустрічей та ділових переговорів. Обговорювали питання підписання угоди про партнерство з одним із міст Словаччини. Розглядалися можливості пошуків інвесторів та залучення грантів. З цією метою нами було підготовлено якісну презентаційну продукцію англійською мовою. Сподіваюся, візит на Дні України в Словаччину матиме свої позитивні результати для нашого міста, - розповів про свій візит Артур Шерегі.

«Такі зустрічі дають можливість окреслити бачення того, як найповніше використати увесь потенціал місцевого самоврядування та громади міста Виноградів для вирішення економічних і соціальних питань його мешканців», - підсумував очільник Центру інвестицій та розвитку.