Звітування з реалізації основних заходів проекту: робота з безпритульними тваринами у м. Виноградів триває

У лютому 2019 року Головним Бенефіціаром проекту «Жешув та Виноградів - міста з гуманним відношенням до тварин» (Центр інвестицій та розвитку Виноградівської міської ради Закарпатської області ) розпочато виконання основного заходу проекту щодо транскордонної роботи з безпритульними тваринами у містах Жешув (Польща) та Виноградів (Україна), зокрема організовано роботу з безпритульними тваринами у м. Виноградів (Україна).

Дана робота передбачена описом проекту та сприятиме зменшенню загрози для здоров'я людей та тварин, включає лікування безпритульних тварин й профілактику (вакцинацію), а також заходи щодо зменшення кількості безпритульних тварин - стерилізацію поряд з проведенням реєстрації (ідентифікації) шляхом чіпування.

Робота стосовно стерилізації, ідентифікації, вакцинації проводиться фахівцями ветеринарами, які найняті на цю роботу шляхом укладення договору про надання ветеринарних послуг з 1 лютого 2019 року та триватиме до кінця поточного року.

В рамках реалізації проекту у місті Виноградів проводиться комплексна робота з 100 безпритульними тваринами: вилов, ідентифікація (чіпування), вакцинація та стерилізація.

З метою належного обліку розроблено та затверджено:
  • Порядок роботи з безпритульними тваринами;
  • План вилову тварин у 2019 році;
  • Акт вилову безпритульних тварин;
  • Акт прийому-передачі виловлених тварин від організації Головного Бенефіціара до надавача ветеринарних послуг для здійснення маніпуляцій;
  • Акт прийому передачі чіпів для здійснення ідентифікації;
  • Акт прийому-передачі ідентифікованих (чіпованих), вакцинованих,стерилізованих тварин від надавача ветеринарних послуг до організації Головного Бенефіціара;
  • Акт відпуску ідентифікованих (чіпованих), вакцинованих,стерилізованих тварин на місце відлову (територія міста Виноградів);
  • паспорт тварини;
  • журнал обліку безпритульних тварин у лютому 2019 року з основною інформацією про маніпуляції, номери чіпів та жетонів, паспортів тварин, місця відлову та відпуску з картками реєстрації та індивідуальними картками тварин у додатках (Картки).
  • здійснено реєстрацію безпритульних тварин у міжнародній базі Animal ID з внесенням інформації про маніпуляції (вакцинацію, стерилізацію, ідентифікацію) лікарем-ветеринаром індивідуально для кожної тварини.

Довідково:

Рішенням Спільного Моніторингового Комітету від 22 березня 2018 року затверджено співфінансування проекту «Жешув та Виноградів – міста з гуманним відношенням до тварин».
Проект фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу Європейського Інструменту Сусідства Транскордонного Співробітництва Програми Польща – Білорусь-Україна 2014 – 2020.
Головний Бенефіціар проекту: КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Закарпатської області (Україна).
Бенефіціари проекту: Виноградівська міська рада Закарпатської області (Україна) та Організація захисту тварин у Жешуві (Польща).