Транскордонна конференція волонтерів у Жешуві

5 липня 2019 р. в м. Жешув (Польща) відбулася транскордонна конференція на тему "Дружній захист", присвячена волонтерам з Польщі та України, які займаються діяльністю притулку чи організації, метою якої є захист тварин.

Конференція фінансувалася за рахунок коштів проекту «Жешув та Виноградів — міста з гуманним відношенням до тварин», що реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства. Транскордонний захід організовано Організацією захисту тварин у Жешуві, яка виступає партнером даного проекту з Польщі за участі Центру інвестицій та розвитку - Головного партнера з України. Конференція відбулася в готелі міста Жешув, який пристосований до перебування гостей з тваринами.

На конференції обговорювалися питання: прийом тварин до притулку, побудова бренду та іміджу організації, різноманітні форми волонтерства, ефективна адопція, залучення коштів для діяльності.

У роботі конференції взяли участь вісім волонтерів з України, шістнадцять волонтерів та представники організацій захисту тварин з Польщі. Організаторами й ведучими заходу виступила партнер проекту: президент та менеджер Організації захисту тварин у Жешуві Галіна Дервіш та Катажина Покжива, а також керівник організації Головного партнера – директор Центру інвестицій та розвитку Артур Шерегі.

Конференція була першою такою зустріччю в Підкарпатському воєводстві Польщі.

«Це була цінна можливість познайомитися з представниками місцевих організацій захисту тварин, що щоденно діють на теренах Підкарпатського регіону Польщі та перейняти успішні практики для здійснення волонтерської діяльності в Україні», - підсумував директор Центру інвестицій та розвитку Артур Шерегі.
Джерело інформації: інформаційний ресурс Організації захисту тварин у Жешуві.