Спливає термін подання грантових проектів міста Виноградів

Виноградівській міський голова Степан Бочкай, директор КП «Центр інвестицій та розвитку» Виноградівської міської ради Артур Шерегі здійснили робочий візит до польських міст Санок та Жешув для підписання документів грантових проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

На міжнародній зустрічі партнерами проекту – радою міста Санок, Виноградівською міською радою та Центром інвестицій та розвитку погоджено документи повної аплікаційної форми реконструкції міського стадіону «Пластмасовик», після чого відбулося офіційне підписання документів та направлення їх на розгляд Спільного Технічного Секретаріату Програми. В ході зустрічі мери міст Санок та Виноградів обмінялися досвідом управління містами та висловили побажання щодо успішного проходження спільного польсько-українського проекту, який сприятиме заняттям спортом мешканців прикордонних міст, особливо неповносправних дітей.

Робочий візит до Польщі включав обговорення ще одного важливого проекту, що стосується безпеки жителів прикордонних міст. Даний проект направлений на попередження поширення захворювань у містах Виноградів та Жешув через організацію системи поводження з безпритульними тваринами. Делегація нашого міста відвідала притулок для тварин у місті Жешув, обговорила документи проекту з партнерами – Асоціацією захисту тварин та погодила внесення відповідних змін у зв’язку з нагальною потребою здійснення модернізації існуючої зони карантину тварин з метою попередження небезпечних захворювань. На завершення зустрічі польські партнери висловили бажання відвідати місто Виноградів з метою коригування документів проекту. Відтак, представник польського партнера – уповноважена Асоціації захисту тварин міста Жешів в складі української делегації відвідала місто Виноградів. Наостанок, 30 червня 2017 року після внесених змін до діяльності за проектом, що стосується польської сторони, у м.Виноградів відбулося урочисте підписання документів проекту, після чого його направлено на розгляд експертів Програми до Варшави.

Очікується, що оцінку поданих проектів буде розпочато вже в липні поточного року, тоді як з результатами оцінки заявників буде ознайомлено в кінці року.